Вишеград

Descriere

Вишеград - невелике місто в центрі Угорщини, з населенням всього 1700 чоловік. Незважаючи на невеликі розміри, він є дуже популярними серед туристів завдяки Вишеградській фортеці, а в XIV столітті місто взагалі було столицею Угорщини.

До цього древнього міста можна застосовувати багато красивих епітетів, і всі вони будуть правдою. Адже місто знаходиться в мальовничій місцевості, в закруті великого Дунаю.

Саме в Вишеграді було підписана економічна угода між Польщею, Угорщиною, Словаччиною і Чехією, яка також відома як «Вишеградська четвірка».



Історія

Це дуже древнє місто, і на землях, де воно знаходиться, люди жили ще в кам'яному столітті. Багато істориків схиляються до висновку, що деякі фортифікаційні споруди в цій частині Угорщини були зведені древніми римлянами, незважаючи на те, що назва міста має явно слов'янські корені.

З 1335 по 1339 рік Вишеград був столицею Угорщини, але король Лайош Великий повернув столичний статус Буді, а славне місто Вишеград використовувалося як літня резиденція для королівської сім'ї.


Пам'ятки

Найбільш яскравий період в довгій історії міста припав на правління короля Матьяша. В цей час в місті був побудований дивовижний Мармуровий палац в кращих рисах архітектури епохи Відродження, який часто називали «другою Альгамбра».

Одного разу за дорученням Папи Римського Угорщину відвідав кардинал, який був так вражений палацом, що назвав його «земним раєм». На превеликий жаль, крім цього епітета від легендарного палацу залишилася лише одна вежа Соломона.

У Вишеграді дуже добре збереглася архітектура старих районів, які практично не змінилися з часів Середньовіччя.

В околицях міста є різні водолікарні і термальні джерела, якими так славиться Угорщина.