Ваше місто
Безкоштовний дзвінок по Україні для турагентів 0 800 50-50-55
для туристів 0 800 60-70-07
Telegram MZT_Kyiv_bot
 Замовити дзвінок
x
+
×
Ваша країна
Ваше місто

Оформлення візи в Угорщину

Звертаємо вашу увагу, що починаючи з 11 червня 2017 року набуває сили безвізовий режим між Україною та Європейським Союзом - статус, що дозволяє громадянам України вільно перетинати міждержавні кордони країн Європейського Союзу без попереднього звернення до посольства для отримання дозволу.

Щоб їздити до Європи без візи, потрібен біометричний закордонний паспорт громадянина України. Усі без винятку документи для поїздок за кордон, які оформляються з кінця 2016 року, – біометричні; у 2015–2016 роках видавали як біометрику, так і «звичайні» паспорти. Подивіться на свій документ: якщо на його обкладинці є ось така позначка – він біометричний. 

«З 11.06.2017 Консульства Угорщини не приймають у роботу біометричні паспорти громадян України»

  • Найпоширеніші питання:
  • Як довго можна перебувати в країнах Шенгенської угоди за біометричними паспортами? – Термін перебування не повинен перевищувати 90 днів протягом 180 днів (півроку) з моменту першого перетину кордону шенгенської держави. В разі використання всіх 90 днів у півріччі, необхідно дочекатися початку наступного півріччя для відновлення нових 90 днів для здійснення подорожей.
  • Які документи можуть вимагати прикордонні служби? – Документи, що підтверджують мету візиту для організованих туристичних поїздок: ваучер на проживання, зворотний квиток, можливо медичне страхування; достатня наявність грошових коштів: 50-70 євро в день (підтвердженням можуть бути готівкові або кошти на міжнародній платіжній картці). Для туристів, які подорожують особистим автотранспортом: ваучер на проживання, маршрут поїздки у вільній формі, техпаспорт, права, грін-карта, можливо медстрахування і достатня наявність грошових коштів від дня перетину першого кордону.
  • Чи приймаються звичайні небіометричні паспорти? – Так, небіометричні паспорти приймаються Консульством за всіма раніше прийнятими правилами. Вимоги до документів для відкриття віз залишаються попередніми (див. Перелік документів).
  • Чи можна для відкриття візи подати небіометричний паспорт, хоч є діючий біометричний? – Консульства приймають у роботу звичайні паспорти громадян України, навіть при наявності біометричного, термін дії такого паспорта повинен відповідати вимогам.
  • Якщо дитина, згідно віку, не здавала відбитки пальців під час оформлення біометричного паспорта, але паспорт отриманий з чіпом, чи є такий паспорт біометричним? – Той закордонний паспорт України, в якому міститься чіп, є біометричним, навіть якщо при його оформленні не здавалися або здали тільки частково відбитки пальців. З таким паспортом можна зробити поїздку без оформлення візи.
  • Які документи необхідні для перетину кордону з неповнолітніми дітьми? Для перетину кордону неповнолітніми дітьми необхідні оригінал свідоцтва про народження дитини та у разі виїзду з одним із батьків, у супроводі іншої особи або самостійно – нотаріальний дозвіл на вивезення дитини по маршруту слідування від іншого або обох батьків/свідоцтво про смерть одного з батьків/довідку про позбавлення батьківських прав – оригінал або нотаріально завірена копія. 
  • Якщо у дитини звичайний паспорт і необхідно відкривати візу, а у батьків його супроводжуючих біометричні паспорти, чи потрібні якісь додаткові дозволи? – Нотаріальний або будь-який інший дозвіл на відкриття візи дитині в такому випадку не потрібен. Усі документи подаються відповідно до звичайного списку. Однак, якщо дитина здійснює поїздку (зі звичайним або біометричним паспортом) в супроводі одного з батьків, самостійно або в супроводі інших осіб, то Нотаріальний дозвіл на виїзд потрібен, як і раніше.
  • Громадяни, які отримали відмову при оформленні візи в небіометричний паспорт, але які планують в'їзд по новому біометричного паспорту, чи будуть пропускатися на кордоні? – Рішення приймається виключно прикордонною службою країни прибуття!
  • У випадку, якщо є діюча віза/мультивіза, чи може турист поїхавши в зазначений у візі період, залишитися на термін, що перевищує допустимі дні перебування, якщо на руках 2 паспорти, один з яких біометричний? – Ні! Турист повинен в'їхати і виїхати за чинною візою і не має права залишатися на термін більший терміну дії візи!
  • Якщо поїздка здійснюється особистим автотранспортом і маршрут поїздки буде проходити через країни, що не входять у Шенгенську угоду чи потрібно відкривати в ці країни транзитні візи? – Для власників біометричних паспортів не потрібно відкривати візи в ті країни, перебування на території яких дозволено з шенгенською візою. 

Віза в Угорщину

Віза в Угорщину є обов'язковим документом, без якого в'їзд на територію країни заборонено. Компанія "Музенідіс Тревел" прагне зробити відпочинок в Угорщині максимально комфортним, пропонуючи послуги з оформлення документів на в'їзд і перебування в країні.

 

 

 

 

  • Всі документи на візу приймаються завчасно.
  • У разі відмови у візі консульський збір не повертається.
  • На розгляд не приймаються подовжені закордонні паспорти.
  • Оформлення угорських шенгенських віз для громадян України здійснюється у Консульському відділі Посольства Угорщини в Києві або у Генеральному Консульстві в Ужгороді.
  • Перед бронюванням обов'язково уточнюйте прописку і офіційне місце роботи туриста.
  • У паспорті туриста повинно бути не менше 2-х чистих сторінок у розділі візи.
  • На момент подачі документів у консульство обов'язково повинна бути зроблена передоплата по туру.
  • Одночасна подача туристом документів на відкриття короткострокової і національної віз в консульства кількох країн шенгенського простору є підставою для відмови у візі.
  • Наявність в паспорті туриста штампа консульської установи, зверху якого не наклеєна віза, прирівнюється до наявності в паспорті раніше отриманої відмови у візі.

 

Дні подачі: понеділок - п'ятниця (за попереднім записом).
Термін оформлення угорської шенгенської візи - від 15 робочих днів, з дня подачі документів до Консульства Угорщини в Києві та в Ужгороді.

До Генерального Консульства в Ужгороді подаються заявки з пропискою: Львівської, Чернівецької, Закарпатської та Івано-Франківської обл.

Вартість візи в Угорщину в Генеральному консульстві в Україні: 

  • Для дорослих громадян України - 35 €
  • Для громадян інших країн: Росія, Молдова, Вірменія, Грузія, Азербайджан, а також Боснія та Герцеговина, Албанія, Сербія і Македонія при відсутності біометричних паспортів, які мають посвідку на проживання в Україні - 35 €
  • Для громадян інших країн - 60 €
  • Для пенсіонерівбезкоштовно
  • Для дітей до 18 років - безкоштовно

Перелік документів:

Для працюючих:

  • Опитувальна анкета
  • Закордонний паспорт + копії ВСІХ СТОРІНОК з відмітками. Якщо є другий діючий паспорт - обов'язково подається його оригінал + копії ВСІХ ЙОГО СТОРІНОК з відмітками; при наявності шенгенських віз за останні три роки в недійсному (старому) закордонному паспорті - подаються копії цих віз.
  • 1 кольорова фотографія обов'язково - розмір 3,5 х 4,5 см (80% обличчя), на світлому тлі, без куточків і овалу, зроблена не більше 6 місяців тому; потрібно чітко показувати обличчя (очі, брови, вуха, ніс, підборіддя з обох сторін), верхівку голови, верхню частину плечей, при фотографуванні необхідно дивитися прямо в об'єктив, вираз обличчя має бути нейтральним, рот закритий, волосся не повинно закривати частини обличчя. При носінні окулярів - додаткові вимоги: скло незатемненне і без відблисків, оправа не повинна закривати жодної частини ока.
  • Копія ВСІХ СТОРІНОК з відмітками загальногромадянського внутрішнього паспорта. Всі копії повинні бути чітко видні, не затемнені, без чорних смуг або інших дефектів, пов'язаних з роботою принтера. Обов'язково повинна бути чітко видна прописка.
  • Довідка з місця роботи із зазначенням посади, окладу з розбивкою на 6 місяців та інформації про збереження за працівником на період відпустки зарплати і робочого місця (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка). Керівнику (директору) довідку підписує заступник / бухгалтер. Зразок довідки з роботи;
  • Копія свідоцтва про шлюб (про розлучення, про смерть).
  • Фінансове забезпечення при зарплаті менше 3500 грн на місяць: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 100 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий, а також рух по рахунку за 6 місяців.
  • Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (свідоцтва про права володіння на квартиру, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо є.
  • Копія авіаквитків або автобусних квитків.
  • Якщо страховка придбана самостійно, то необхідно подати оригінал (повертяється у день подання документів)

 

Для приватних підприємців:

  • Опитувальна анкета;
  • Закордонний паспорт + копії ВСІХ СТОРІНОК з відмітками. Якщо є другий діючий паспорт - обов'язково подається його оригінал + копії ВСІХ ЙОГО СТОРІНОК з відмітками; при наявності шенгенських віз за останні три роки в недійсному (старому) закордонному паспорті - подаються копії цих віз.
  • 1 кольорова фотографія обов'язково - розмір 3,5 х 4,5 см (80% обличчя), на світлому тлі, без куточків і овалу, зроблена не більше 6 місяців тому; потрібно чітко показувати обличчя (очі, брови, вуха, ніс, підборіддя з обох сторін), верхівку голови, верхню частину плечей, при фотографуванні необхідно дивитися прямо в об'єктив, вираз обличчя має бути нейтральним, рот закритий, волосся не повинно закривати частини обличчя. При носінні окулярів - додаткові вимоги: скло незатемненне і без відблисків, оправа не повинна закривати жодної частини ока.
  • Копія ВСІХ СТОРІНОК з відмітками загальногромадянського внутрішнього паспорта. Всі копії повинні бути чітко видні, не затемнені, без чорних смуг або інших дефектів, пов'язаних з роботою принтера. Обов'язково повинна бути чітко видна прописка.
  • Копія свідоцтва про державну реєстрацію.
  • Ксерокопія свідоцтва платника податку.
  • Оригінал довідки з податкової інспекції про доходи за останні 2 місяці.
  • Копія свідоцтва про шлюб (про розлучення, про смерть).
  • Фінансове забезпечення - обов'язково: довідка з банку про наявність рахунку підприємця на фірмовому бланку банку.
  • Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (свідоцтва про права володіння на квартиру, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо є.
  • Копія авіаквитків або автобусних квитків.
  • Якщо страховка придбана самостійно, то необхідно подати оригінал (повертяється у день подання документів)

 

Для пенсіонерів:

  • Опитувальна анкета
  • Закордонний паспорт + копії ВСІХ СТОРІНОК з відмітками. Якщо є другий діючий паспорт - обов'язково подається його оригінал + копії ВСІХ ЙОГО СТОРІНОК з відмітками; при наявності шенгенських віз за останні три роки в недійсному (старому) закордонному паспорті - подаються копії цих віз.
  • 1 кольорова фотографія обов'язково - розмір 3,5 х 4,5 см (80% обличчя), на світлому тлі, без куточків і овалу, зроблена не більше 6 місяців тому; потрібно чітко показувати обличчя (очі, брови, вуха, ніс, підборіддя з обох сторін), верхівку голови, верхню частину плечей, при фотографуванні необхідно дивитися прямо в об'єктив, вираз обличчя має бути нейтральним, рот закритий, волосся не повинно закривати частини обличчя. При носінні окулярів - додаткові вимоги: скло незатемненне і без відблисків, оправа не повинна закривати жодної частини ока.
  • Копія ВСІХ СТОРІНОК з відмітками загальногромадянського внутрішнього паспорта. Всі копії повинні бути чітко видні, не затемнені, без чорних смуг або інших дефектів, пов'язаних з роботою принтера. Обов'язково повинна бути чітко видна прописка.
  • Копія пенсійного посвідчення.
  • Оригінальна довідка з пенсійного фонду про розмір пенсії за останні півроку.
  • Копія свідоцтва про шлюб (про розлучення, про смерть).
  • Фінансове забезпечення - обов'язково: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 100 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий.
  • Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (свідоцтва про права володіння на квартири, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо є.
  • У разі, якщо пенсія невелика, і немає фінансових гарантій поїздки, необхідно надати нотаріальний спонсорський лист (в заяві повинно бути зазначено «У країни Шенгенської угоди»), копію документа, що підтверджує спорідненість зі спонсором, копію громадянського паспорта спонсора, довідку з роботи або банківський рахунок спонсора.
  • Копія авіаквитків або автобусних квитків.
  • Якщо страховка придбана самостійно, то необхідно подати оригінал (повертяється у день подання документів)

 

Для дітей (до 18 років):

  • Опитувальна анкета
  • Діти можуть бути вписані в закордонний паспорт батьків, тільки до 14 років. Для дітей від 3-х років в паспорт повинна бути вклеєна фотографія.
  • Проїзний документ (дійсний мінімум 3 місяці після закінчення дії візи) + копія ВСІХ СТОРІНОК з відмітками.
  • 1 кольорова фотографія обов'язково - розмір 3,5 х 4,5 см (80% обличчя), на світлому тлі, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому; Чітко показувати обличчя (очі, брови, вуха, ніс, підборіддя з обох сторін), верхівку голови, верхню частину плечей, при фотографуванні необхідно дивитися прямо в об'єктив, вираз обличчя має бути нейтральним, рот закритий, волосся не повинні закривати частини обличчя. При носінні окулярів - додаткові вимоги: скло незатемненне і без відблисків, оправа не повинна закривати жодної частини ока.
  • Копія свідоцтва про народження (подається до 18 років обов'язково).
  • Якщо дитині вже 16 років, копії всіх сторінок з відмітками загальногромадянського внутрішнього паспорта. Всі копії повинні бути чітко видно, не затемнені, без чорних смуг або інших дефектів, пов'язаних з роботою принтера. Обов'язково повинна бути чітко видна прописка.
  • Копії всіх сторінок загальногромадянських паспортів батьків;
  • Копія свідоцтва про шлюб (розлучення) батьків; копія рішення суду про позбавлення батьківських прав; копія довідки із РАГСУ про те, що батько записаний зі слів матері; копія свідоцтва про сметрі батька.
  • Для дітей (до 18 років) які подорожують самостійно або в супроводі одного з батьків, або в супроводі третіх осіб ОРИГІНАЛ і нотаріально завірена копія дозволу на виїзд дитини з позначкою «даємо згоду на тимчасову поїздку в Угорщину та інші країни Євросоюзу і країн Шенгенської угоди». У таких випадках копія вищевказаного документа надається в консульство, а оригінал повертається для пред'явлення на кордоні. Увага! Для дітей, чиї документи подаються у візовому центрі Львова: під час подачі документів у візовий центр Угорщини у Львові, обов'язково надається нотаріально завірена копія дозволу на виїзд дитини від обох батьків (навіть у випадках, якщо дитина подорожує з одним з них)!
  • Довідка з місця навчання (із зазначенням адреси, телефону), підписана директором і завірена печаткою.
  • Якщо дитина подорожує з батьками і має власний проїзний документ до його пакету документів необхідно додати спонсорський лист від одного або обох батьків, копії фінансових документів одного або обох батьків: довідка з роботи з розбивкою за 6 місяців або довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 100 євро в день на людину).
  • Якщо дитина подорожує самостійно, від одного з батьків або обох (спонсора) необхідні: спонсорський лист (нотаріально завірений), оригінальна довідка з роботи спонсора (Зразок довідки з роботи) або фінансові гарантії спонсора.
  • Копія авіаквитків або автобусних квитків.
  • Якщо страховка придбана самостійно, то необхідно подати оригінал (повертяється у день подання документів)

 

Для студентів:

  • Опитувальна анкета
  • Закордонний паспорт + копії ВСІХ СТОРІНОК з відмітками. Якщо є другий діючий паспорт - обов'язково подається його оригінал + копії ВСІХ ЙОГО СТОРІНОК з відмітками; при наявності шенгенських віз за останні три роки в недійсному (старому) закордонному паспорті - подаються копії цих віз.
  • 1 кольорова фотографія обов'язково - розмір 3,5 х 4,5 см (80% обличчя), на світлому тлі, без куточків і овалу, зроблена не більше 6 місяців тому; потрібно чітко показувати обличчя (очі, брови, вуха, ніс, підборіддя з обох сторін), верхівку голови, верхню частину плечей, при фотографуванні необхідно дивитися прямо в об'єктив, вираз обличчя має бути нейтральним, рот закритий, волосся не повинно закривати частини обличчя. При носінні окулярів - додаткові вимоги: скло незатемненне і без відблисків, оправа не повинна закривати жодної частини ока.
  • Копія ВСІХ СТОРІНОК з відмітками загальногромадянського внутрішнього паспорта. Всі копії повинні бути чітко видні, не затемнені, без чорних смуг або інших дефектів, пов'язаних з роботою принтера. Обов'язково повинна бути чітко видна прописка.
  • Довідка з місця навчання (із зазначенням адреси, телефону), завірена печаткою. В разі подорожі, яка відбувається протягом навчального року, в довідці повинно бути прописано, що адміністрація навчального закладу дає дозвіл на відсутність студента на заняттях.
  • Копія студентського квитка.
  • Фінансове забезпечення - обов'язково: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 100 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий, або РУХ КОШТІВ ЗА ОСТАННІ 6 МІСЯЦІВ.
  • Студенти денної форми навчання, у віці до 21 року, за умови надання нотаріального спонсорського листа від батьків + фінансових документів батьків, копії документа, що підтверджує спорідненість, довідки з навчального закладу що звільняють від сплати консульського збору.
  • Копія авіаквитків або автобусних квитків.
  • Якщо страховка придбана самостійно, то необхідно подати оригінал (повертяється у день подання документів)

 

Для подорожуючих на автомобілі (додатково до загального списку):

  • оригінал та копія техпаспорта на автомобіль;
  • оригінал та копія посвідчення водія;
  • оригінал та копія страховки на автомобіль (бажано початок дії за 1 день до заселення в готель);
  • оригінал та копія медичної страховки на кількість днів перебування в країні + 15 днів коридору до дати виселення з готелю.

 


 

Примітки

  • Візова підтримка здійснюється тільки за умови придбання повного пакету послуг.
  • Закордонний паспорт заявника повинен містити 2 чисті сторінки в розділі «Візи».
  • Консульство має право вимагати від туриста додаткові документи, а також запросити його на особисту співбесіду або вимагати надати оригінал паспорта туриста після його повернення.
  • Візовий відділ компанії може вимагати додаткові документи в залежності від специфіки заявки.
  • Рішення про видачу візи повністю залежить від Консульства Угорщини.
  • Компанія не несе відповідальність за оформлення візи, якщо не надано повний пакет документів в обумовлені терміни.

 

Увага!

Звертаємо Вашу увагу, що у зв'язку зі зміною Шенгенського кодексу про кордони (Постанова ЄС 610/2013 Європейського парламенту і Європейської ради від 26 червня 2013 року), закордонні паспорти повинні бути видані не більше 10 років тому і дійсні ще як мінімум 90 днів з дня повернення.


 

Адреса консульського відділу Посольства Угорщини в Києві

Зверніть увагу, що починаючи з 28 червня 2017 Візовий Центр Посольства Угорщини у Києві, Дніпрі, Одесі та Харкові припиняє приймати документи на отримання візи!

УВАГА! Починаючи з 01 вересня 2017 Візовий Центр Посольства Угорщини у Львові припиняє приймати документи на отримання візи. Видача паспортів буде здійснюватися до 16 вересня 2017!

 

м. Київ, вул. Рейтарська, 33
тел.: 0038/044/230 80 01
Е-mail: consulate.kev@mfa.gov.hu

 

 


 Адреса візового центру Угорщини у Львові 

  • м. Львів, вул. Під Дубом, 7Б (ТРЦ "Форум", 2 поверх).