Ваше місто
Безкоштовний дзвінок по Україні для турагентів 0 800 50-50-55
для туристів 0 800 60-70-07
Telegram MZT_Kyiv_bot
 Замовити дзвінок
x
+
×
Ваша країна
Ваше місто
ON-LINE БРОНЮВАННЯ

Віза до Болгарії

Звертаємо вашу увагу, що починаючи з 11 червня 2017 року набуває сили безвізовий режим між Україною та Європейським Союзом - статус, що дозволяє громадянам України вільно перетинати міждержавні кордони країн Європейського Союзу без попереднього звернення до посольства для отримання дозволу.

Болгарія – одна з країн, що не входить у список країн Шенгенського союзу, але яка допускає перебування на своїй території громадян України, які мають 2-разові або багаторазові шенгенські візи або безпосередньо болгарські візи. З 11 червня 2017 року громадяни України, що мають біометричні закордонні паспорти можуть відвідувати країну з метою туризму і для транзитних поїздок без оформлення болгарської або шенгенської візи.

Щоб їздити до Європи без візи, потрібен біометричний закордонний паспорт громадянина України. Усі без винятку документи для поїздок за кордон, які оформляються з кінця 2016 року, – біометричні; у 2015–2016 роках видавали як біометрику, так і «звичайні» паспорти. Подивіться на свій документ: якщо на його обкладинці є ось така позначка – він біометричний. 

«З 11.06.2017 Консульства Болгарії не приймають у роботу біометричні паспорти громадян України»

  • Найпоширеніші питання:
  • Як довго можна перебувати в Болгарії за біометричними паспортами? – Термін перебування не повинен перевищувати 90 днів протягом 180 днів (півроку) з моменту першого перетину кордону шенгенської держави. В разі використання всіх 90 днів у півріччі, необхідно дочекатися початку наступного півріччя для відновлення нових 90 днів для здійснення подорожей.
  • Які документи можуть вимагати прикордонні служби? – Документи, що підтверджують мету візиту для організованих туристичних поїздок: ваучер на проживання, зворотний квиток, можливо медичне страхування; достатня наявність грошових коштів: 50 євро в день (підтвердженням можуть бути готівкові або кошти на міжнародній платіжній картці), але не менше 300 євро. Для туристів, які подорожують особистим автотранспортом: ваучер на проживання, маршрут поїздки у вільній формі, техпаспорт, права, грін-карта, можливо медстрахування і достатня наявність грошових коштів від дня перетину першого кордону.
  • Чи приймаються звичайні небіометричні паспорти? – Так, небіометричні паспорти приймаються Консульством за всіма раніше прийнятими правилами. Вимоги до документів для відкриття віз залишаються попередніми (див. Перелік документів).
  • Якщо дитина, згідно віку, не здавала відбитки пальців під час оформлення біометричного паспорта, але паспорт отриманий з чіпом, чи є такий паспорт біометричним? – Той закордонний паспорт України, в якому міститься чіп, є біометричним, навіть якщо при його оформленні не здавалися або здали тільки частково відбитки пальців. З таким паспортом можна зробити поїздку без оформлення візи.
  • Які документи необхідні для перетину кордону з неповнолітніми дітьми? Для перетину кордону неповнолітніми дітьми необхідні оригінал свідоцтва про народження дитини та у разі виїзду з одним із батьків, у супроводі іншої особи або самостійно – нотаріальний дозвіл на вивезення дитини по маршруту слідування від іншого або обох батьків/свідоцтво про смерть одного з батьків/довідку про позбавлення батьківських прав – оригінал або нотаріально завірена копія.
  • Якщо у дитини звичайний паспорт і необхідно відкривати візу, а у батьків його супроводжуючих біометричні паспорти, чи потрібні якісь додаткові дозволи? – Нотаріальний або будь-який інший дозвіл на відкриття візи дитині в такому випадку не потрібен. Усі документи подаються відповідно до звичайного списку. Однак, якщо дитина здійснює поїздку (зі звичайним або біометричним паспортом) в супроводі одного з батьків, самостійно або в супроводі інших осіб, то Нотаріальний дозвіл на виїзд потрібен, як і раніше.
  • Громадяни, які отримали відмову при оформленні візи в небіометричний паспорт, але які планують в'їзд по новому біометричного паспорту, чи будуть пропускатися на кордоні? – Рішення приймається виключно прикордонною службою країни прибуття!
  • У випадку, якщо є діюча болгарська або шенгенська віза/мультивіза, чи може турист поїхавши в зазначений у візі період, залишитися на термін, що перевищує допустимі дні перебування, якщо на руках 2 паспорти, один з яких біометричний? – Ні! Турист повинен в'їхати і виїхати за чинною візою і не має права залишатися на термін більший терміну дії візи!
  • Якщо поїздка здійснюється особистим автотранспортом і маршрут поїздки буде проходити через країни, що не входять у Шенгенську угоду чи потрібно відкривати в ці країни транзитні візи? – Для власників біометричних паспортів не потрібно відкривати візи в ті країни, перебування на території яких дозволено з шенгенською візою. 

ВІЗА В БОЛГАРІЮ

1. Грецька віза (відкривається 2-разова або багаторазова шенгенська віза для туристів, які подорожують до Болгарії через Грецію). 

Перелік документів для оформлення грецької візи тут.

2. Болгарська віза (відкривається для туристів, які подорожують до Болгарії без перетину кордонів країн шенгенської угоди). 

Перелік документів для оформлення болгарської візи:

Термін оформлення візи: від 5 робочих днів.
Дні подачі: понеділок - п'ятниця.

Примітки:

  • Рішення про видачу візи повністю залежить від консульського відділу Посольства Болгарії;
  • У разі відмови у візі консульський збір не повертається;
  • Консульство має право вимагати від туриста додаткові документи, а також запросити його на особисту співбесіду або вимагати надати оригінал паспорта туриста після його повернення;
  • Компанія не несе відповідальність за оформлення візи, якщо не надано повний пакет документів в обумовлені терміни;
  • Всі документи на візу приймаються завчасно;
  • На розгляд не приймаються продовжені закордонні паспорти;
  • У паспорті туриста повинні бути не менше 2 - ух чистих сторінок у розділі візи;
  • Загальногромадянський закордонний паспорт (дійсний мінімум 3 місяці після закінчення дії візи);
  • Усі копії документів повинні бути зроблені у форматі А - 4;
  • Візова підтримка здійснюється тільки за умови придбання повного пакету послуг;
  • На момент подачі документів у консульство обов'язково повинна бути зроблена передоплата по туру;

Перелік документів для консульства:

Для працездатних:

  • Анкета туриста (заповнюється розбірливим почерком або на комп'ютері, обов'язково заповнити всі пункти); 
  • копія внутрішнього паспорта;
  • закордонний паспорт (ксерокопія першої сторінки закордонного паспорта з особистими даними та копія останньої болгарської візи, за наявності); 
  • 2 кольорові фотографії - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому тлі, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому.

Для пенсіонерів:

  • Анкета туриста (заповнюється розбірливим почерком або на комп'ютері, обов'язково заповнити всі пункти); 
  • копія внутрішнього паспорта;
  • закордонний паспорт (ксерокопія першої сторінки закордонного паспорта з особистими даними та копія останньої болгарської візи, за наявності); 
  • 2 кольорові фотографії - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому тлі, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому; 
  • Копія пенсійного посвідчення.

Для дітей (до 18 років):

  • Анкета туриста (заповнюється розбірливим почерком або на комп'ютері, обов'язково заповнити всі пункти);
  • Дитячий проїзний документ (дійсний мінімум 3 місяці після закінчення дії візи). До 17 років діти можуть бути вписані в закордонні паспорти батьків або того з батьків, з ким дитина подорожує (фотографія дитини вклеюється в паспорт батька з 5 років);
  • 2 кольорові фотографії - розмір 3,5 х 4,5 см (70 % обличчя), на світлому тлі, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  • Копія свідоцтва про народження;
  • Копія першої сторінки внутрішніх паспортів обох батьків;
  • Нотаріально завірена копія дозволу на виїзд дитини від матері / батька, у разі подорожі з одним з батьків, або від обох батьків, якщо дитина подорожує сам. Оригінал доручення залишається у туристів для пред'явлення на кордоні.
  • Якщо один з батьків є іноземним громадянином (не українцем), його згоду на поїздку дитини за кордон не потрібно.

Для підтвердження одноосібних батьківських прав:

  • Довідка про те, що, запис про батька зроблено "зі слів матері"; 
  • копія внутрішнього паспорта;
  • Рішення суду про позбавлення батьківських прав; 
  • Копія свідоцтва про смерть батька; 

У цьому випадку копії вищевказаних документів надаються в консульство, а оригінали пред'являються на кордоні.

Для студентів:

  • Анкета туриста (заповнюється розбірливим почерком або на комп'ютері, обов'язково заповнити всі пункти); 
  • копія внутрішнього паспорта;
  • закордонний паспорт (ксерокопія першої сторінки закордонного паспорта з особистими даними та копія останньої болгарської візи, за наявності); 
  • 2 кольорові фотографії - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому тлі, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому; 
  • Копія студентського квитка.

ВАРТІСТЬ ВІЗИ

  • 45 Євро - для громадян України, Росії, Молдови та Грузії. (при поданні в Одесі - 40 євро)
  • 70 Євро - для громадян інших країн, що мають посвідку на проживання в Україні. 
  • Для дітей від 6 до 18 років, студентів до 21 року та пенсіонерів - 10 євро. 
  • Для дітей від 0 до 6 років - 10 євро.

 

Починаючи з 29 травня 2017 року біометричні паспорти громадян України, які планують свою поїздку з 11 червня 2017 р. або пізніше, Візовим центром більше не приймаються. Дане оновлення не стосується Візового Центру Одеси.