Віза в Італію

Звертаємо вашу увагу, що починаючи з 11 червня 2017 року набуває сили безвізовий режим між Україною та Європейським Союзом - статус, що дозволяє громадянам України вільно перетинати міждержавні кордони країн Європейського Союзу без попереднього звернення до посольства для отримання дозволу. 

УВАГА! 

З 11 червня 2017 року більше не будуть прийматися будь-які запити на отримання шенгенської візи від українських громадян, які мають біометричний паспорт, згідно рішення комітету співробітництва Консульств країн Шенгенської Угоди в Україні. 

Також не можна буде зробити запит на візу в закордонний паспорт старого зразку (не біометричний) при наявності у заявника біометричного паспорту. 

Аби їздити до Європи без візи, потрібен біометричний закордонний паспорт громадянина України. Усі без винятку документи для поїздок за кордон, які оформляються з кінця 2016 року, – біометричні; у 2015–2016 роках видавали як біометрику, так і «звичайні» паспорти. Подивіться на свій документ: якщо на його обкладинці є ось така позначка – він біометричний. 

Таким чином, українці, які мають біометричні паспорти, зможуть приїжджати без отримання візи в Італію з туристичною метою на термін до 90 днів протягом 180-денного періоду протягом року. 

Цей режим не розповсюджується на осіб, котрі мають намір прибути до країн Європейського Союзу з метою працевлаштування чи навчання. 

Потрібно зазначити, що для власників НЕбіометричних паспортів процедура отримання в'їзної візи не змінюється.

  • Найпоширеніші питання:
  • Як довго можна перебувати в країнах Шенгенської угоди за біометричними паспортами? – Термін перебування не повинен перевищувати 90 днів протягом 180 днів (півроку) з моменту першого перетину кордону шенгенської держави. В разі використання всіх 90 днів у півріччі, необхідно дочекатися початку наступного півріччя для відновлення нових 90 днів для здійснення подорожей.
  • Які документи можуть вимагати прикордонні служби? – Документи, що підтверджують мету візиту для організованих туристичних поїздок: ваучер на проживання, зворотний квиток, можливо медичне страхування; достатня наявність грошових коштів (підтвердженням можуть бути готівкові або кошти на міжнародній платіжній картці). Для туристів, які подорожують особистим автотранспортом: ваучер на проживання, маршрут поїздки у вільній формі, техпаспорт, права, грін-карта, договір обов'язкового страхування  цивільної  відповідальності  власників транспортних засобів,можливо медстрахування і достатня наявність грошових коштів від дня перетину першого кордону.
  • Мінімальні суми у розрахунку на одну особу для забезпечення перебування в Італії становлять: для подорожей від 1 до 5 днів – фіксована сума у 269,60 EUR, якщо людина подорожує сама, та 212,81 EUR для групи з двох та більше туристів; для подорожей від 6 до 10 днів – 44,93 EUR на день, якщо людина подорожує сама та 26,33 EUR на день для групи з двох та більше туристів; для подорожей від 11 до 20 днів – фіксовані суми у 51,64 EUR для однієї людини та 25,82 EUR для групи з двох та більше туристів + щоденно 36,67 EUR для однієї людини та 22,21 EUR – для групових подорожей; для подорожей, які тривають понад 20 днів – фіксовані суми у 206,58 EUR для однієї людини та 118,79 для групи з двох та більше туристів + щоденно 27,89 для однієї людини та 17,04 для групових подорожей.
  • Чи приймаються звичайні небіометричні паспорти? – Так, небіометричні паспорти приймаються Консульством за всіма раніше прийнятими правилами. Вимоги до документів для відкриття віз залишаються попередніми.
  • Чи можна для відкриття візи подати небіометричний паспорт, хоч є діючий біометричний? – Ні, турист не зможе зробити запит на візу в закордонний паспорт старого зразку (не біометричний) при наявності у нього біометричного паспорту.
  • Якщо дитина, згідно віку, не здавала відбитки пальців під час оформлення біометричного паспорта, але паспорт отриманий з чіпом, чи є такий паспорт біометричним? – Той закордонний паспорт України, в якому міститься чіп, є біометричним, навіть якщо при його оформленні не здавалися або здали тільки частково відбитки пальців. З таким паспортом можна зробити поїздку без оформлення візи.
  • Які документи необхідні для перетину кордону з неповнолітніми дітьми? Для перетину кордону неповнолітніми дітьми необхідні оригінал свідоцтва про народження дитини та у разі виїзду з одним із батьків, у супроводі іншої особи або самостійно – нотаріальний дозвіл на вивезення дитини по маршруту слідування від іншого або обох батьків/свідоцтво про смерть одного з батьків/довідку про позбавлення батьківських прав – оригінал або нотаріально завірена копія.
  • Якщо у дитини звичайний паспорт і необхідно відкривати візу, а у батьків його супроводжуючих біометричні паспорти, чи потрібні якісь додаткові дозволи? – Нотаріальний або будь-який інший дозвіл на відкриття візи дитині в такому випадку не потрібен. Усі документи подаються відповідно до звичайного списку. Однак, якщо дитина здійснює поїздку (зі звичайним або біометричним паспортом) в супроводі одного з батьків, самостійно або в супроводі інших осіб, то Нотаріальний дозвіл на виїзд потрібен, як і раніше.
  • Громадяни, які отримали відмову при оформленні візи в небіометричний паспорт, але які планують в'їзд по новому біометричному паспорту, чи будуть пропускатися на кордоні? – Рішення приймається виключно прикордонною службою країни прибуття!
  • У випадку, якщо є діюча віза/мультивіза, чи може турист поїхавши в зазначений у візі період, залишитися на термін, що перевищує допустимі дні перебування, якщо на руках 2 паспорти, один з яких біометричний? - Ні! Турист повинен в'їхати і виїхати за чинною візою і не має права залишатися на термін більший терміну дії візи!
  • Якщо поїздка здійснюється особистим автотранспортом і маршрут поїздки буде проходити через країни, що не входять у Шенгенську угоду (наприклад, Румунія, Болгарія) чи потрібно відкривати в ці країни транзитні візи? – Для власників біометричних паспортів не потрібно відкривати візи в ті країни, перебування на території яких дозволено з шенгенською візою. 

Перелік документів та строки оформлення

Залежно від місця проживання туриста, шенгенська віза в Італію для громадян України оформляється в Генеральному консульстві Італії, терміни вказані без урахування пересилання документів.


  • строк оформлення італійської шенгенської візи - від 15 робочих днів з дня подання документів у візові центри Києва;
  • під час подачі в візові центри регіонів: Львів, Харків, Одеса, Дніпро, Вінниця, Івано-Франківськ, Маріуполь, Херсон - від 20 робочих днів;
  • дні подачі: понеділок - п'ятниця (за попереднім записом);
  • перелік документів;
  • вартість візи в Італію в Генеральному консульстві в Україні▼
Для дорослих громадян України 70 €
Для громадян інших країн (Росія, Молдова, Вірменія, Азербайджан, Албанія, Сербія, Македонія, Черногорія, Боснія та Герцеговина при відсутності біометричних паспортів), які мають посвідку на проживання в Україні 100 €
Для пенсіонерів 35 €
Для дітей до 18 років 35 €
  • адреси візових центрів Італії в Україні ▼

м. Київ, Круглоуніверситетська, будинок 3-5

  • тел.: +380442203200

м. Вінниця, вул. Гоголя, 30 (у відділенні ІНТЕЗА ПРАВЕКС-БАНКУ)


м. Дніпро, вул. Січових Стрільців, 18 (у відділенні ІНТЕЗА ПРАВЕКС-БАНКУ)


м. Івано-Франківськ, вул. Січових Стрільців, 48 (у відділенні ІНТЕЗА ПРАВЕКС-БАНКУ)


м. Львів, просп. Вячеслава Чорновола, 99 (у відділенні ІНТЕЗА ПРАВЕКС-БАНКУ)


м. Маріуполь, просп. Леніна, 81 (у відділенні ІНТЕЗА ПРАВЕКС-БАНКУ)


м. Одеса, вул. Пушкінська, 77 (у відділенні ІНТЕЗА ПРАВЕКС-БАНКУ)


м. Харків, вул. Пушкінська, 68 (у відділенні ІНТЕЗА ПРАВЕКС-БАНКУ)


м. Херсон, вул. Маяковского, 16-А (у відділенні ІНТЕЗА ПРАВЕКС-БАНКУ)



 

Примітка:

  • візова підтримка здійснюється тільки за умови придбання повного пакету послуг;
  • Консульство має право вимагати від туриста додаткові документи, а також запросити його на особисту співбесіду або вимагати надати оригінал паспорта туриста після його повернення;
  • візовий відділ компанії може вимагати додаткові документи в залежності від специфіки заявки;
  • рішення про видачу візи повністю залежить від Консульства Італії;
  • компанія не несе відповідальність за оформлення візи, якщо не надано повний пакет документів в обумовлені терміни.

 

Увага

Документи на візу повинні бути надані в повному пакеті з ПЕРЕКЛАДАМИ не менше як за 3 дні до дати подачі документів у візовий центр посольства Італії в Україні.

Дозвіл на виїзд дитини надається в оригіналі на подачу.

Документи, що підтверджують мету візиту для організованих туристичних поїздок: ваучер на проживання, зворотний квиток, можливо медичне страхування; достатня наявність грошових коштів (підтвердженням можуть бути готівкові або кошти на міжнародній платіжній картці). Для туристів, які подорожують особистим автотранспортом: ваучер на проживання, маршрут поїздки у вільній формі, техпаспорт, права, грін-карта, договір обов'язкового страхування  цивільної  відповідальності  власників транспортних засобів,можливо медстрахування і достатня наявність грошових коштів від дня перетину першого кордону