Ваше місто
Безкоштовний дзвінок по Україні для турагентів 0 800 50-50-55
для туристів 0 800 60-70-07
Telegram MZT_Kyiv_bot
 Замовити дзвінок
x
+
×
Ваша країна
Ваше місто
ON-LINE БРОНЮВАННЯ

Оформлення візи в Республіку Кіпр

До уваги громадян України!

Звертаємо вашу увагу, що починаючи з 11 червня 2017 року набуває сили безвізовий режим між Україною та Європейським Союзом - статус, що дозволяє громадянам України вільно перетинати міждержавні кордони країн Європейського Союзу без попереднього звернення до посольства для отримання дозволу.

Таким чином, українці, які мають біометричні паспорти, зможуть приїжджати без отримання візи в Республіку Кіпр із туристичною метою на термін до 90 днів протягом 180-денного періоду протягом року.

Цей режим не розповсюджується на осіб, котрі мають намір прибути до Кіпру з метою працевлаштування чи навчання.

Потрібно зазначити, що для власників НЕбіометричних паспортів процедура отримання в'їзної візи не змінюється, тобто відвідання Республіки Кіпр є можливим за умови отримання про-візи, чи національної візи.

Які документи необхідні для перетину кордону з неповнолітніми дітьми? Для перетину кордону неповнолітніми дітьми необхідні оригінал свідоцтва про народження дитини та у разі виїзду з одним із батьків, у супроводі іншої особи або самостійно – нотаріальний дозвіл на вивезення дитини по маршруту слідування від іншого або обох батьків/свідоцтво про смерть одного з батьків/довідку про позбавлення батьківських прав – оригінал або нотаріально завірена копія. 

Відвідування Республіки Кіпр можливо при дотриманні наступних умов:

1. Електронна про-віза

Для громадян України про-візи видаються безкоштовно.

Обов'язковою умовою для відкриття про-візи в Кіпр є прямий переліт з України на Кіпр. Переліт в зворотню сторону може бути транзитним, але наявність його обов'язкова. Більше ніяких документів для відкриття про-візи подавати не потрібно.

Особиста присутність туриста в консульстві/візовому центрі також не потрібно. Здача біометричних даних для відвідин Кіпру не потрібно.

Анкету на отримання про-візи необхідно відправляти не раніше ніж за 3 місяці до планованої поїздки, і не пізніше 3 днів до вильоту.

Для того щоб отримати про-візу, необхідно на електронну пошту офісу, де була зроблена заявка, відправити наступні документи:

  • скан копія паспорта туриста;
  • заповнена анкета.

Без скан-копії паспорта заявки в роботу не приймаються.

Завантажити анкету можливо >>>ТУТ<<<

У разі позитивної відповіді, консульство надсилає електронну візу (про-візу) протягом 3-х робочих днів і більше.

Одноразова віза категорії С на Кіпр оформляється на 90 днів перебування.

Поширені запитання

2. Національна віза Республіки Кіпр

Для отримання національної візи необхідно дотримуватися стандартної процедури.

На оформлення національної візи мають право громадяни України і громадяни третіх країн, які перебувають на території України, незалежно від їх віку, термін дії паспорта яких становить не менше 3 місяців з моменту повернення на територію України.

Посольство Республіки Кіпр видає одно-, дво- і багаторазові національні візи виключно категорії С (туристична).

Перелік необхідних документів:

1. Анкета туриста

2. Закордонний паспорт і ксерокопії всіх заповнених сторінок (обов'язково)

  • діти можуть бути вписаним в паспорт батьків до 16 років
  • термін дії закордонного паспорта, в який буде ставитися віза не менше 3 міс. після закінчення поїздки
  • наявність чистої сторінки для вклеювання візи (сторінка «особливі відмітки» для наклеювання візи не підходить)
  • при наявності другого діючого паспорта - ксерокопія всіх заповнених сторінок.
  • 2 кольорові фотографії 3,5х4,5 (80% обличчя)

3. Копія внутрішнього паспорта (лише сторінки з відмітками)

4. Довідка з місця роботи (на фірмовому бланку) строго за зразком

Додатково:

Для приватних підприємців - копії свідоцтва про реєстрацію, свідоцтва платника податків, декларації за останній звітний період
Для пенсіонерів - копія пенсійного посвідчення, виписка про пенсії з Пенсійного Фонду
Для тимчасово непрацюючих - нотаріальна заява від особи, що фінансує поїздку, з гарантією оплатити всі необхідні витрати, пов'язані з перебуванням туриста в Республіці Кіпр, ксерокопія внутрішнього паспорта спонсора, довідка з місця роботи спонсора.
Для студентів - довідка з навчального закладу, нотаріально завірене спонсорство від третьої особи і його довідка про доходи або виписка з банку про наявність та стан рахунку.

  • Спонсором може виступати тільки найближчий родич, також необхідно прикладати копію документа, що підтверджує родинні зв'язки (свідоцтво про народження, шлюб)

Для дітей - копія свідоцтва про народження, 2 фото 3,5х4,5 (80% обличчя), довідка з навчального закладу. Копія нотаріально завіреного дозволу на виїзд, якщо їде з одним з батьків

5. Довідка з банку про наявність та стан рахунку або копії документів на майно надаються, якщо не було віз за останні 3 роки

3. Шенгенська віза категорії С (туристична).

У разі, якщо ви володієте діючою дворазовою або багаторазовою Шенгенською візою категорії С (не обов'язково активованою в країні Шенгенської зони), ви можете відвідати Кіпр, не оформлюючи національну візу. Обов'язкова умова: віза повинна бути діюча на період перебування на Кіпрі.

4. Віза Болгарії, Румунії та Хорватії категорії С (туристична).

У разі, якщо ви володієте діючою дворазовою або багаторазовою візою названих країн-членів Європейського Союзу, активованої в них, ви можете відвідати Кіпр, не оформлюючи національну візу. Обов'язкова умова: віза повинна бути діюча на період перебування на Кіпрі.

Процедура подачі документів на візу для іноземців.

  • Попередній запис на подачу документів в консульстві Кіпру не потрібний, подача відбувається з понеділка по четвер з 10:00 до 13:00.

Перелік документів необхідних для відкриття візи в Кіпр для іноземців

  • оригінал паспорта для виїзду за кордон, термін дії якого закінчується за 3 місяці до закінчення планованої поїздки;
  • заповнена анкета;
  • 2 кольорові фотографії 3,5 * 4,5;
  • оплачені авіаквитки в обидві сторони;
  • довідка з роботи або місця навчання українською або англійською мовами;
  • копія пенсійного (в залежності від категорії туристів);
  • довідка з банку, про наявність коштів з розрахунком 50 євро на добу;

Немає ніякої прив'язки між пропискою туриста і містом відкриття візи.


Вартість національної візи для громадян України і громадян третіх країн становить:

  • 25 євро - одноразова
  • 70 євро - дворазова
  • 70 євро - багаторазова.

Консульство Кіпру в Україні:

  • м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, буд. 24, 2 поверх
  • м. Маріуполь, пр-т. Будівельників, буд. 129-А
  • м. Одеса, Гагарінське плато 7